Progesteron

progesteron_wiem_o_zdrowiu

Forum -> niski poziom progesteronu

Tytuł:niski poziom progesteronu
Autor:Juwitka
12.9.2011, 17:08
Cześć dziewczyny, ostatnio ginekolog wysłała mnie na badania, miałam jakieś tam problemy i wyszło, że mam za niski poziom progesteronu.... No i sama nie wiem, czy się martwić, czy nie. Nie do końca rozumiem, co oznacza \\\"niski poziom progesterpnu\\\" i czym to grozi. Wiecie może coś na ten temat? Będę bardzo wdzięczna za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest kwadratowe: koło czy kwadrat?

progesteron_ciekawostki

Ciekawostki

Zaburzenia hormonalne

Zaburzenia nadnerczy, które wynikają z ich funkcjonowania polegają na niewystarczającym lub nadmiernym produkowaniu hormonów.

Czy wiesz, że...

Ginekomastia jest to tak zwany zbyt duży rozrost tkanki gruczołowej sutka występujący u mężczyzn. Występuje w różnym przedziale wiekowym i może tyczyć się jednego, bądź obu sutków.

Polecamy

Choroby tarczycy
Duże rozpowszechnienie chorób tarczycy sprawia, że są one najczęściej spotykanymi chorobami układu wydzielania wewnętrznego czyli dokrewnego.

Archiwum

Pyralgina to lek przeciwbólowy i przeciwgorączkowy dostępny w formie tabletek lub saszetek z rozpuszczalnym granulatem. Nazwa międzynarodowa leku to Metamizolum natricum. Producentem leku jest POLPHARMA. Pyralgina to lek niesteroidowy, przeciwzapalny z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspokajająco i przeciwwysiękowo.