Progesteron

progesteron_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • to zalezy jaki dlugi masz cykl, mysle ze ten 23 dzien wypada przed okresem, zgadza sie?? ...(więcej)
  • ja miałam badanie progesteronu - dostałam luteinę na wspomaganie FL...(więcej)
  • Jestem obecnie w 10 tc po zabiegu in vitro,, od transferu miałam podawaną luteinę dopochwową 2x4 1. Chciałabym zapytać do którego tc należy brać progesteron? 2. Czy zmniejszenie dawki z 2x4 n...(więcej)
  • Witam odebrałam dziś wynik progesteronu który zlecił lekarz aby zrobić w 21dc i mam 15,82ng/ml i napisane faza lutealna 3,34-28,03 co to dla mnie oznacza? ...(więcej)
  • witajcie! mam ważne pytanie. może któraś z Was wie czy do ciąży biochemicznej zalicza się też ciąże w której w dniu miesiączki beta ewidentnie wskazuje na ciąże (62 miU) a 3 dni póżnie...(więcej)
  • Witam mam duży problem - u mojej 8 letniej córeczki wykryto przedwczesne dojrzewanie i teraz mam już skierowanie do ip-czd nie wiem co nas tam czeka wynik estradiol ...(więcej)
  • Witam serdecznie. Chciałabym prosić Was o pomoc, wiem że nie jesteście lekarzami, ani jasnowidzami, ale może któraś z Was miała podobny problem i będzie umiała pomóc. Otóż 1 czerwca dost...(więcej)
  • badanie progesteronu powinnas wykonac miedzy 20-25 dniem cyklu :)...(więcej)
  • Chamska po prostu ta odpowiedź była. Po pierwsze nie obydwu, ale jak już to tego zajętego przez nowotwór, po drugie można delikatniej, to drażliwy temat jest....(więcej)
  • witam... chciałabym sie dowiedzieć czy mój progesteron jest w normie. mam 20lat progesteron 4,35 ng/ml faza folikularna 0,2 - 1,5 środek cyklu 0,8 - 3,0 faza lutealna 1,7 -27,0 1 trymestr ciąż...(więcej)
  • a powiedzcie na co zażywałyście luteinę??...(więcej)
  • witajcie jutro mam umowiona wizyte u ginekologa ale wczesniej otrzymałam wyniki i wyszło ze mam 43,19 mg/mL Progesteronu, i tak sie zastanawiam czy to duzo czy mało sama nie wiem , wiem ze jutro ws...(więcej)
  • mam pytanie od 2 lat staramy się z mężem o dziecko i nic, lekarz stwierdził u mnie pco,przez ostatnie 4 miesiące brałam clo i od prawie roku duphaston, teraz robiłam badania hormonów i wszystk...(więcej)
  • Witam. Proszę powiedzcie mi jaki jest prawidłowy poziom progesteronu? Będę wdzięczna o szybką informację...(więcej)
  • Cześć dziewczyny, ostatnio ginekolog wysłała mnie na badania, miałam jakieś tam problemy i wyszło, że mam za niski poziom progesteronu.... No i sama nie wiem, czy się martwić, czy nie. Nie d...(więcej)
  • witam.jestem po poronieniu które było w sierpniu. robiłam teraz w styczniu badanie krwi w 5 dniu cyklu i mój progesteron wyszedł 0,85 i byłam wczoraj u lekarza i powiedział że wyniki mam dobre...(więcej)
  • Witam, własnie odebrałam swoje wyniki. Mam nadzieję, że któraś z Was będzie mogła mi pomóc, ponieważ staram się już od roku o dziecko a do lekarza idę dopiero za miesiąc:( WYNIKI: proges...(więcej)

Forum -> niski poziom progesteronu

Tytuł:niski poziom progesteronu
Autor:Juwitka
12.9.2011, 17:08
Cześć dziewczyny, ostatnio ginekolog wysłała mnie na badania, miałam jakieś tam problemy i wyszło, że mam za niski poziom progesteronu.... No i sama nie wiem, czy się martwić, czy nie. Nie do końca rozumiem, co oznacza \\\"niski poziom progesterpnu\\\" i czym to grozi. Wiecie może coś na ten temat? Będę bardzo wdzięczna za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest wolniejsze: ślimak czy gepard?

progesteron_ciekawostki

Ciekawostki

Zaburzenia hormonalne

Zaburzenia nadnerczy, które wynikają z ich funkcjonowania polegają na niewystarczającym lub nadmiernym produkowaniu hormonów.

Czy wiesz, że...

Ginekomastia jest to tak zwany zbyt duży rozrost tkanki gruczołowej sutka występujący u mężczyzn. Występuje w różnym przedziale wiekowym i może tyczyć się jednego, bądź obu sutków.

Polecamy

Choroby tarczycy
Duże rozpowszechnienie chorób tarczycy sprawia, że są one najczęściej spotykanymi chorobami układu wydzielania wewnętrznego czyli dokrewnego.

Pyralgina to lek przeciwbólowy i przeciwgorączkowy dostępny w formie tabletek lub saszetek z rozpuszczalnym granulatem. Nazwa międzynarodowa leku to Metamizolum natricum. Producentem leku jest POLPHARMA. Pyralgina to lek niesteroidowy, przeciwzapalny z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspokajająco i przeciwwysiękowo.