Progesteron

progesteron_wiem_o_zdrowiu

Forum -> norma progesteronu

Tytuł:norma progesteronu
Autor:natka
7.2.2011, 22:37
witam... chciałabym sie dowiedzieć czy mój progesteron jest w normie. mam 20lat progesteron 4,35 ng/ml faza folikularna 0,2 - 1,5 środek cyklu 0,8 - 3,0 faza lutealna 1,7 -27,0 1 trymestr ciąży 16,4 - 49,0 2 trymestr ciąży 19,7 - 52,0 3 trymestr ciąży 25,3 - 93,0 postmenopauza 0,1 - 0,8 proszę o szybką odpowiedź (wszyscy mnie straszą że nie będe mogła zajść w ciążę )

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?

progesteron_ciekawostki

Ciekawostki

Zaburzenia hormonalne

Zaburzenia nadnerczy, które wynikają z ich funkcjonowania polegają na niewystarczającym lub nadmiernym produkowaniu hormonów.

Czy wiesz, że...

Ginekomastia jest to tak zwany zbyt duży rozrost tkanki gruczołowej sutka występujący u mężczyzn. Występuje w różnym przedziale wiekowym i może tyczyć się jednego, bądź obu sutków.

Polecamy

Choroby tarczycy
Duże rozpowszechnienie chorób tarczycy sprawia, że są one najczęściej spotykanymi chorobami układu wydzielania wewnętrznego czyli dokrewnego.

Archiwum

Pyralgina to lek przeciwbólowy i przeciwgorączkowy dostępny w formie tabletek lub saszetek z rozpuszczalnym granulatem. Nazwa międzynarodowa leku to Metamizolum natricum. Producentem leku jest POLPHARMA. Pyralgina to lek niesteroidowy, przeciwzapalny z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspokajająco i przeciwwysiękowo.