Progesteron

progesteron_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Progesteron - mężczyzna

Tytuł:Progesteron - mężczyzna
Autor:dadas
2.9.2010, 17:37
witam, jestem mezczyzna w wieku 17 lat otrzymalem ostatnio wyniki badan progesteronu, obawiam sie ze cos jest nie tak zakres referencyjny dla mezczyzn to 1,6 ja natomiast mam 2,08, prosze mi powiedziec czy to powinno niepokoic, boje sie ze moge byc chory na nowotwor jadra, pozdrawiam, licze na fachowa odpowiedz

Autor:Stetoskop
23.1.2011, 00:21
Tak, to oznacza nowotwór - leczenie wymaga usunięcia obu jąder.

Autor:x
17.5.2011, 23:07
Chamska po prostu ta odpowiedź była. Po pierwsze nie obydwu, ale jak już to tego zajętego przez nowotwór, po drugie można delikatniej, to drażliwy temat jest.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest większe, słoń czy księżyc

progesteron_ciekawostki

Ciekawostki

Zaburzenia hormonalne

Zaburzenia nadnerczy, które wynikają z ich funkcjonowania polegają na niewystarczającym lub nadmiernym produkowaniu hormonów.

Czy wiesz, że...

Ginekomastia jest to tak zwany zbyt duży rozrost tkanki gruczołowej sutka występujący u mężczyzn. Występuje w różnym przedziale wiekowym i może tyczyć się jednego, bądź obu sutków.

Polecamy

Choroby tarczycy
Duże rozpowszechnienie chorób tarczycy sprawia, że są one najczęściej spotykanymi chorobami układu wydzielania wewnętrznego czyli dokrewnego.

Archiwum

Pyralgina to lek przeciwbólowy i przeciwgorączkowy dostępny w formie tabletek lub saszetek z rozpuszczalnym granulatem. Nazwa międzynarodowa leku to Metamizolum natricum. Producentem leku jest POLPHARMA. Pyralgina to lek niesteroidowy, przeciwzapalny z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspokajająco i przeciwwysiękowo.