Progesteron

progesteron_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • to zalezy jaki dlugi masz cykl, mysle ze ten 23 dzien wypada przed okresem, zgadza sie?? ...(więcej)
  • ja miałam badanie progesteronu - dostałam luteinę na wspomaganie FL...(więcej)
  • Jestem obecnie w 10 tc po zabiegu in vitro,, od transferu miałam podawaną luteinę dopochwową 2x4 1. Chciałabym zapytać do którego tc należy brać progesteron? 2. Czy zmniejszenie dawki z 2x4 n...(więcej)
  • Witam odebrałam dziś wynik progesteronu który zlecił lekarz aby zrobić w 21dc i mam 15,82ng/ml i napisane faza lutealna 3,34-28,03 co to dla mnie oznacza? ...(więcej)
  • witajcie! mam ważne pytanie. może któraś z Was wie czy do ciąży biochemicznej zalicza się też ciąże w której w dniu miesiączki beta ewidentnie wskazuje na ciąże (62 miU) a 3 dni póżnie...(więcej)
  • Witam mam duży problem - u mojej 8 letniej córeczki wykryto przedwczesne dojrzewanie i teraz mam już skierowanie do ip-czd nie wiem co nas tam czeka wynik estradiol ...(więcej)
  • Witam serdecznie. Chciałabym prosić Was o pomoc, wiem że nie jesteście lekarzami, ani jasnowidzami, ale może któraś z Was miała podobny problem i będzie umiała pomóc. Otóż 1 czerwca dost...(więcej)
  • badanie progesteronu powinnas wykonac miedzy 20-25 dniem cyklu :)...(więcej)
  • Chamska po prostu ta odpowiedź była. Po pierwsze nie obydwu, ale jak już to tego zajętego przez nowotwór, po drugie można delikatniej, to drażliwy temat jest....(więcej)
  • witam... chciałabym sie dowiedzieć czy mój progesteron jest w normie. mam 20lat progesteron 4,35 ng/ml faza folikularna 0,2 - 1,5 środek cyklu 0,8 - 3,0 faza lutealna 1,7 -27,0 1 trymestr ciąż...(więcej)
  • a powiedzcie na co zażywałyście luteinę??...(więcej)
  • witajcie jutro mam umowiona wizyte u ginekologa ale wczesniej otrzymałam wyniki i wyszło ze mam 43,19 mg/mL Progesteronu, i tak sie zastanawiam czy to duzo czy mało sama nie wiem , wiem ze jutro ws...(więcej)
  • mam pytanie od 2 lat staramy się z mężem o dziecko i nic, lekarz stwierdził u mnie pco,przez ostatnie 4 miesiące brałam clo i od prawie roku duphaston, teraz robiłam badania hormonów i wszystk...(więcej)
  • Witam. Proszę powiedzcie mi jaki jest prawidłowy poziom progesteronu? Będę wdzięczna o szybką informację...(więcej)
  • Cześć dziewczyny, ostatnio ginekolog wysłała mnie na badania, miałam jakieś tam problemy i wyszło, że mam za niski poziom progesteronu.... No i sama nie wiem, czy się martwić, czy nie. Nie d...(więcej)
  • witam.jestem po poronieniu które było w sierpniu. robiłam teraz w styczniu badanie krwi w 5 dniu cyklu i mój progesteron wyszedł 0,85 i byłam wczoraj u lekarza i powiedział że wyniki mam dobre...(więcej)
  • Witam, własnie odebrałam swoje wyniki. Mam nadzieję, że któraś z Was będzie mogła mi pomóc, ponieważ staram się już od roku o dziecko a do lekarza idę dopiero za miesiąc:( WYNIKI: proges...(więcej)

Forum -> Progesteron - mężczyzna

Tytuł:Progesteron - mężczyzna
Autor:dadas
2.9.2010, 17:37
witam, jestem mezczyzna w wieku 17 lat otrzymalem ostatnio wyniki badan progesteronu, obawiam sie ze cos jest nie tak zakres referencyjny dla mezczyzn to 1,6 ja natomiast mam 2,08, prosze mi powiedziec czy to powinno niepokoic, boje sie ze moge byc chory na nowotwor jadra, pozdrawiam, licze na fachowa odpowiedz

Autor:Stetoskop
23.1.2011, 00:21
Tak, to oznacza nowotwór - leczenie wymaga usunięcia obu jąder.

Autor:x
17.5.2011, 23:07
Chamska po prostu ta odpowiedź była. Po pierwsze nie obydwu, ale jak już to tego zajętego przez nowotwór, po drugie można delikatniej, to drażliwy temat jest.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest większe, słoń czy księżyc

progesteron_ciekawostki

Ciekawostki

Zaburzenia hormonalne

Zaburzenia nadnerczy, które wynikają z ich funkcjonowania polegają na niewystarczającym lub nadmiernym produkowaniu hormonów.

Czy wiesz, że...

Ginekomastia jest to tak zwany zbyt duży rozrost tkanki gruczołowej sutka występujący u mężczyzn. Występuje w różnym przedziale wiekowym i może tyczyć się jednego, bądź obu sutków.

Polecamy

Choroby tarczycy
Duże rozpowszechnienie chorób tarczycy sprawia, że są one najczęściej spotykanymi chorobami układu wydzielania wewnętrznego czyli dokrewnego.

Pyralgina to lek przeciwbólowy i przeciwgorączkowy dostępny w formie tabletek lub saszetek z rozpuszczalnym granulatem. Nazwa międzynarodowa leku to Metamizolum natricum. Producentem leku jest POLPHARMA. Pyralgina to lek niesteroidowy, przeciwzapalny z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspokajająco i przeciwwysiękowo.