Progesteron

progesteron_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Niedoczynność tarczycy a progesteron

Tytuł:Niedoczynność tarczycy a progesteron
Autor:C iekawa
31.8.2010, 13:36
Mam pytanie odnośnie progesteronu,wiem że nie jest to związane z tarczycą ale większość z was wie również dużo o innych sprawach. Od roku czasu leczę się na niedoczynność tarczycy, w grudniu wynik TSH wyniósł 1,36,czuję się dobrze. Staramy się z mężem o dzidzię około 3 miesięcy, poprzednią ciąże miałam obumarła, jak na razie fasolki nie ma. Wiem, że czasem potrzeba czasu ale martwi mnie jedna sprawa, od około 6 miesięcy tak 4 dni przed miesiączką mam delikatne, kawowe plamienia,w sumie cała miesiączka łącznie z plamieniami trwa 10 dni. Po za tym przed miesiączką jak i w trakcie nie mam powiększonych piersi ani żadnych bóli brzucha, co do tej pory występowało. Mówiłam o tym ginekologowi ale on twierdzi,że to wina wina euthyroksu,i żeby się tym nie przejmować. Czytałam natomiast,że takowe plamienia mogą być spowodowane niedoborem progesteronu i pomyślałam,że może zrobię sobie to badanie prywatnie tylko nie wiem kiedy powinnam wykonać badanie na poziom progesteronu? Bardzo proszę o odpowiedź albo o jakieś inne sugestie. Pozdrawiam.

Tytuł:Niedoczynność tarczycy a progesteron
Autor:Gosia
13.9.2010, 18:05
badanie progesteronu powinnas wykonac miedzy 20-25 dniem cyklu :)

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest większe, słoń czy księżyc

progesteron_ciekawostki

Ciekawostki

Zaburzenia hormonalne

Zaburzenia nadnerczy, które wynikają z ich funkcjonowania polegają na niewystarczającym lub nadmiernym produkowaniu hormonów.

Czy wiesz, że...

Ginekomastia jest to tak zwany zbyt duży rozrost tkanki gruczołowej sutka występujący u mężczyzn. Występuje w różnym przedziale wiekowym i może tyczyć się jednego, bądź obu sutków.

Polecamy

Choroby tarczycy
Duże rozpowszechnienie chorób tarczycy sprawia, że są one najczęściej spotykanymi chorobami układu wydzielania wewnętrznego czyli dokrewnego.

Archiwum

Pyralgina to lek przeciwbólowy i przeciwgorączkowy dostępny w formie tabletek lub saszetek z rozpuszczalnym granulatem. Nazwa międzynarodowa leku to Metamizolum natricum. Producentem leku jest POLPHARMA. Pyralgina to lek niesteroidowy, przeciwzapalny z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspokajająco i przeciwwysiękowo.