Progesteron

progesteron_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Ważne pytanie o ciąże biochemiczną i progesteron

Tytuł:Ważne pytanie o ciąże biochemiczną i progesteron
Autor:Dina
13.7.2010, 08:48
witajcie! mam ważne pytanie. może któraś z Was wie czy do ciąży biochemicznej zalicza się też ciąże w której w dniu miesiączki beta ewidentnie wskazuje na ciąże (62 miU) a 3 dni póżniej rozpoczyna się najpierw brazowe plamienie które przechodzi w krwawienie podobne do miesiączkowego ale w tym samym dniu lekarz na usg stwierdza że w macicy jest widoczny maleńki pęcherzyk lub coś xxx każe czekać bo jeszcze ciąży na tak wczesnym etapie stwierdzić nie może, krwawienie się rozkręca i WŁAŚNIE CO TO JEST: bardzo wczesne poronienie czy ciąża biochemiczna ( w ktorej czytałam ze na usg lekarz nie stwierdza obecności pęcherzyka choć testy ciążowe ją wykrywają.)później do lekarza już nie poszłxxxłam tylko temp w pochwie przez kilka kolejnych dni i spadła poniżej temp podstawowej. Nie wiem co o tym myśleć bo na wyniku usg był ewidentnie widoczny mały okrągły kształxxx była to ciąża biochemiczna? mam jeszcze jedno pytanie: czy mozna samemu zaaplikować sobie Luteinę w 2 fazie cyklu tak na wszelki wypadek jęsli podejrzewa się że w pierwszych dniach ciąży progesteron nagle zaczyna spadać i może być przyczyną utraty ciąży? oczywiście już wiele razy badałam progesteron i w ciagu ostatnich nie ciążowych cykli był w normie ale w tym własnie feralnym cyklu go nie zrobiłam i bardzo żaluję. moja historia jest dość długa i nie będę tu jej wypisywać ale powiem że jestem po 1 poronieniu w 7 tyg i zabiegu łyżeczkowania i podejrzewam że w zeszłym miesiącu mogłam mieć ciąże xxx tą luteina chciałabym chuchać na zimne w tym miesiącu a do lekarza ide za 2 tyg.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest większe, słoń czy księżyc

progesteron_ciekawostki

Ciekawostki

Zaburzenia hormonalne

Zaburzenia nadnerczy, które wynikają z ich funkcjonowania polegają na niewystarczającym lub nadmiernym produkowaniu hormonów.

Czy wiesz, że...

Ginekomastia jest to tak zwany zbyt duży rozrost tkanki gruczołowej sutka występujący u mężczyzn. Występuje w różnym przedziale wiekowym i może tyczyć się jednego, bądź obu sutków.

Polecamy

Choroby tarczycy
Duże rozpowszechnienie chorób tarczycy sprawia, że są one najczęściej spotykanymi chorobami układu wydzielania wewnętrznego czyli dokrewnego.

Archiwum

Pyralgina to lek przeciwbólowy i przeciwgorączkowy dostępny w formie tabletek lub saszetek z rozpuszczalnym granulatem. Nazwa międzynarodowa leku to Metamizolum natricum. Producentem leku jest POLPHARMA. Pyralgina to lek niesteroidowy, przeciwzapalny z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspokajająco i przeciwwysiękowo.