| Tytuł: | Ważne pytanie o ciąże biochemiczną i progesteron |
| Autor: | Dina 13.7.2010, 08:48 |
| witajcie! mam ważne pytanie. może któraś z Was wie czy do ciąży biochemicznej zalicza się też ciąże w której w dniu miesiączki beta ewidentnie wskazuje na ciąże (62 miU) a 3 dni póżniej rozpoczyna się najpierw brazowe plamienie które przechodzi w krwawienie podobne do miesiączkowego ale w tym samym dniu lekarz na usg stwierdza że w macicy jest widoczny maleńki pęcherzyk lub coś xxx każe czekać bo jeszcze ciąży na tak wczesnym etapie stwierdzić nie może, krwawienie się rozkręca i WŁAŚNIE CO TO JEST: bardzo wczesne poronienie czy ciąża biochemiczna ( w ktorej czytałam ze na usg lekarz nie stwierdza obecności pęcherzyka choć testy ciążowe ją wykrywają.)później do lekarza już nie poszłxxxłam tylko temp w pochwie przez kilka kolejnych dni i spadła poniżej temp podstawowej. Nie wiem co o tym myśleć bo na wyniku usg był ewidentnie widoczny mały okrągły kształxxx była to ciąża biochemiczna? mam jeszcze jedno pytanie: czy mozna samemu zaaplikować sobie Luteinę w 2 fazie cyklu tak na wszelki wypadek jęsli podejrzewa się że w pierwszych dniach ciąży progesteron nagle zaczyna spadać i może być przyczyną utraty ciąży? oczywiście już wiele razy badałam progesteron i w ciagu ostatnich nie ciążowych cykli był w normie ale w tym własnie feralnym cyklu go nie zrobiłam i bardzo żaluję. moja historia jest dość długa i nie będę tu jej wypisywać ale powiem że jestem po 1 poronieniu w 7 tyg i zabiegu łyżeczkowania i podejrzewam że w zeszłym miesiącu mogłam mieć ciąże xxx tą luteina chciałabym chuchać na zimne w tym miesiącu a do lekarza ide za 2 tyg. | |

Ginekomastia jest to tak zwany zbyt duży rozrost tkanki gruczołowej sutka występujący u mężczyzn. Występuje w różnym przedziale wiekowym i może tyczyć się jednego, bądź obu sutków.
Choroby tarczycy
Duże rozpowszechnienie chorób tarczycy sprawia, że są one najczęściej spotykanymi chorobami układu wydzielania wewnętrznego czyli dokrewnego.